Inbjudan till Malmö Open Water Swim

Malmö Open Water Swim är en öppet vatten-tävling med miljö och hållbarhet i fokus. I Malmö är vattnet en stor del av upplevelsen av staden – de vackra kanalerna, hamnarna och inte minst havet är centralt i upplevelsen av vår stad. Tävlingen simmas också i havet, mitt i vår vackra stad, i vattnet mellan Posthusplatsen och Malmö Universitet, rakt över gatan från Centralen. Ett unikt läge i den del av Malmö som expanderar mest och där den nya och hållbara staden växer fram. Läget gör det också lätt att vara klimatsmart – det är enkelt att ta sig dit med tåg, cykel eller buss. Mer information om Malmö Open Water Swim finns på www.malmoopenwater.se.

Anna Lindhs Plats/Posthusplatsen, Malmö. Bakom Malmö Centralen – direkt tillgång till tåget via CityTunneln. Start och målgång är vid Anna Lindhs Plats. Vi uppmuntrar att alla tänker på miljön och ta sig till tävlingen via kollektivtrafik, cykla, eller åka med tåget.

Anmälan görs via Race.se. Avgiften betalas vid anmälan. Deltagare kan anmäla individuellt eller skapa ett lag och anmäla som en grupp.

Simtävlingen är öppet till alla motionssimmare, tävlingssimmare, och ni som vill testa öppet vatten för första gången. Den 500m lopp är en bra start för ni som har aldrig simmat i ett öppet vatten simtävling. Du behöver ingen våtdräkt att simma 500m. Är du en erfaren öppet vatten simmare eller vill testa din uthållighet kan du anmäla dig till det längre loppet.

Du ska vara trygg att du klarar av den sträckan när du anmäler dig. Du väljer lopp när du anmäler dig. Våtdräkt är tillåtet. Simförbundet har följande rekommendationer för när våtdräkt måste, kan, ska resp. får inte användas. Simmare under 13 år kan anmäla sig till 500 or 1000m.

Den 3000m lopp är den sista deltävling av den Swedish Open Water Trophy 2019. Dubbla poäng tilldelas till det 12 främsta simmare i tävlingsklassen. Deltagare i tävlingsklassen har också chansen att vinna prispengar om dem har simmat minst 4st lopp i serien (1:a 10000kr; 2:a 6000kr; 3:e 4000kr).

Mer information om Swedish Open Water Trophy 2019 kan hittas på Svensk Simidrotts hemsida.

Scandic är en officiella partner för Malmö Open Water. Det finns ett flertal rum som kan bokas på Scandic Stortorget som ligger i närheten till tävlingsområdet. Använd rabattkoden: SIM230819 när du bokar. 

Enkelrum 740kr/natt

Dubbelrum 940kr/natt

Vi söker volontärer som vill hjälpa till med tävlingen. Gärna ta kontakt (info@malmoopenwater.se) med oss för att veta mer om hur du kan hjälpa till.

MOW NEWS

Svenska mästerskapen i öppet vatten

Den svenska mästerskapen i öppet vatten planeras genomföras i samband med Malmö Open Water Swim den 12-13 augusti. De ena…
LÄS MER

Malmö Open Water Swim 2020

Planeringen för den 2020 upplägg av Malmö Open Water Swim är igång. Tävlingen är tänkt att äga rum den 22…
LÄS MER

Träna öppet vatten med Simklubben Ran

Öppet vatten har en mångårig tradition i Simklubben Ran. Vi tränar och tävlar både i bassäng och ut i öppet…
LÄS MER

Vad är Vattenprovet?

Simmärken Vattenprovet har funnits i 10 år och motsvarar den nordiska definitionen för simkunnighet. Definitionen lyder enligt följande: "Simkunnig är…
LÄS MER
Language »