Datum

Deltagare borde check-in vid tävlingsbyrån var du hämtar ut din badmössa ca 1 timme innan schemalagd starttid. En genomgång av loppet tas ca 30min innan vid startområdet innan den schemalagd starttid.

Starttider

   
   
   
   

Simbanan

 

Deltagande

Simtävlingen är öppet till alla motionssimmare, tävlingssimmare, och ni som vill testa öppet vatten för första gången. Den 500m/1000m lopp är en bra start för ni som har aldrig simmat i ett öppet vatten simtävling. Då simbanan är inte en badplats sker all simning på egen risk. Du behöver ingen våtdräkt att simma 500m. Utmana det själv, en arbetskollega eller en annan avdelning inom företaget/organisationen. Skapa en grupp mellan 3-5 simmare och simma tillsammans som ett lag. Är du en erfaren öppet vatten simmare eller vill testa uthålligheten kan du anmäla dig till det längre loppet. Du ska vara trygg att du klarar av den sträckan när du anmäler dig. Du väljer lopp när du anmäler dig. Våtdräkt är tillåtet. Simförbundet har följande rekommendationer för när våtdräkt måste, kan, ska resp. får inte användas.

Med våtdräkt
DistansTemp. min.Längsta vistelse i vatten
1000m13˚C35 min.
2000m14˚C1 t 10 min.
3000m15˚C1 t 40 min.
4000m16˚C2 t 15 min.
 
Utan våtdräkt
DistansTemp. min.Längsta vistelse i vatten
1000m16˚C35 min.
2000m17˚C1 t 10 min.
3000m18˚C1 t 40 min.
4000m19˚C2 t 15 min.

 

Under 16˚C är våtdräkt obligatorisk, mellan 16˚C och 18˚C rekommenderas våtdräkt, mellan 18˚C och 23˚C är våtdräkt tillåten. Över 23˚C är våtdräkt inte tillåten av hälsoskäl. Simningen bevakas av utbildade livräddare från båtar, brädor och från land. Svenska Simförbundet har tecknat en olycksfallsförsäkring hos Folksam (K96-2062) som gäller för alla sanktionerade lopp. Deltagare på Malmö Open Water är försäkrad genom Folksams olycksfallsförsäkring och genom sin egen hemförsäkring. För motionärer, finns det ytterligare en försäkring som kan tecknas genom Folksam.

Liksom andra tävlingar och motionsarrangemang tillämpar vi principen att inte återbetala anmälningsavgift om man inte kan komma till start. Om det beror på sjukdom eller skada kan man få ersättning om man tecknat Startklar eller Folksams Motionsloppförsäkring och ev via reseskyddet på vissa hemförsäkringar.

Reglerna för öppet vatten simning tillämpas och är tvingande för den 3000m lopp och är vägledande för de 500m och 1000m lopp.

  • Träningsutrustning som dolme, fenor, paddlar, och snorklar tillåts inte i någon av lopp.
  • Alla simmare som simmar i den 3000m tävlingsklassen måste ha en tävlingslicens i öppet vatten tilldelat av Svenska Simförbundet.
  • Du ska vara trygg att du klarar av den sträckan när du anmäler dig.

Tidtagning

Tidtagning görs manuellt med stopwatches enligt FINA bestämmelserna. Vi kommer använda tidtagnings-appen Race.se att producera ett resultatlista så att ni ska kunna snabbt se tiderna. Det är stopwatch tider som gäller för officiellt resultat vilket publiceras sen på hemsidan under "Resultat".

Anmälan

Anmälan görs via vår anmälan och tidstagningsleverantör, Race.se. Anmälan kan göras upp till och med dagen innan tävlingen. Det är möjligt att anmäla dig på plats upp till en timme innan loppets schemalagd start mot en administrationsavgift av 50kr. Vi uppmuntra att ni anmäla er via Race.se för att förenkla betalningen. Det går inte att betala med kontant när du anmäler sig på tävlingsdagen.

Logi

Vi kommer snart med erbjudan till logi under Malmö Open Water Swim 2020.

Regler & Säkerhet

FINAs regler för öppet vatten simning följs när det gäller tävlingsklass grenar. Simutrustning som handpaddlar, snorklar, och dolme tillåts inte.

Det finns ingen krav på våtdräkt för 500m loppet. Våtdräkt krävs om vattentemperatur är under 16 grader. Mellan 16-18 grader rekommenderas våtdräkt. Mellan 19-22 grader är våtdräkt tillåten. Våtdräkt förbjuds för säkerhetsskäl om vattentemperatur är 23 grader eller varmare. Vattentemperaturen mäts och postas 1 timme inför starten.

Tävlingen simmas i ett området som normalt är trafikerat av båtar. Under tävlingen kommer området att var avstängd till alla båtar förutom det båtar som behövs till tävlingen.

Information

 

Language »